Kost & Recept

Så enkelt gör du din egen Lingonsylt

raw lingonsylt

Min fina mamma har plockat hinkvis med lingon och blåbär ute på landet dom senaste helgerna. Som hon så snällt delat med sig av. Så nu har vi hela frysen full här hemma. Perfekt nu till hösten när man blir extra sugen på en värmande gröt eller en god blåbärspaj.

Så till frukost i dag blev det en klassisk havregrynsgröt med lingonsylt och havremjölk. Att det kan vara så enkelt att göra sylt. Jag har bara lagt ner lingonen i mixern, 5 dl och mixat tillsammans med 5 dadlar. Sen är de klart. Det räcker till ett par portioner gröt och håller ett par dagar i kylen.

Blev faktiskt lite förvånad över hur gott det var, var så länge sen jag åt lingonsylt. Men det lär inte dröja lika länge igen.

 


Du kanske också gillar

2 Kommentarer

 • Svara
  Amanda
  23 september, 2016 at 07:17

  Tack för tips 🙂

  • Annika Larsen
   Svara
   Annika Larsen
   23 september, 2016 at 07:35

   Varsågod ?

  Lämna en kommentar