Quinoamuffins med äpple och kanel
Idag är det äpplets dag och det fira vi med att baka och äta äppelmuffins. Det är lite roligt hur allt har en egen dag. Snart är det även dags för kanelbullensdag och förra året gjorde jag supersmarriga kanelbollar istället. Recept på dom kommer i nästa vecka. Så länge får ni njuta av dom här godingarna 😉
Quinoamuffins med äpple och kanel
4 ägg
1 tsk kanel
1,5 dl honung
0,5 tsk salt
1 dl kokosolja / rapsolja
7 dl kokt quinoa (3dl okokt)
2 tsk bakpulver
Gör så här:
Mixa allt utom quinoan och bakpulvret med en stavmixer, häll sedan i det och mixa igen. Häll i muffinsformar, 12 st. Använd helst en muffinsplåt eller dubbla formar så dom inte rinner ut. Lägg i några skivor äpple och pecannötter.
Baka i ca 20- 25 minuter på 175 grader. Låt svalna och njut.
Grundreceptet på muffinsen kommer från Kristin Kaspersens bok Good Food.