Kladdkaka med saffran
Idag är det kladdkakans dag. Jag älskar kladdkaka. Egentligen alla sorters kakor med choklad som man kan äta med grädde. Alltså mums!
Men idag tänkte jag bjuda på ett recept med saffran. Jag vet inte om det bara är jag eller att första snön fallit men jag längtar efter jul och julbak så jag blev sugen på min kladdkaka med saffran som jag gjorde förra året. Så god! Ni måste testa <3
Här kommer receptet:
Kladdkaka med saffran
Du behöver:
3 ägg
11 dadlar
2 dl mandelmjöl
2 dl kokosflingor
1 påse saffran 0,5 gr
3/4 dl kokosolja
1 msk vatten
2 msk flytande honung
1 tsk vaniljpulver
1 tsk bakpulver
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Mixa dadlarna med kokosen och ha i mandelmjölet, bak – och vaniljpulvret. Och mixa igen. Smält kokosoljan och blanda saffranet med vattnet och rör ihop med oljan. Häll i smeten och ha i äggen och honungen. Mixa igen och häll i en form smord med kokosolja och in i ugnen i ca 10 minuter.
Låt stå i kylen minst en timme innan servering. Njut med hallon eller lingon och grädde/ kokosgrädde.
Om ni hellre vill ha något chokladigt så skulle jag göra dom här gjorda på svarta bönor, alltså jag lovar att ni inte blir besvikna, så goda! <3