Annika Larsen
Hälsa & Fitness
HälsaKost & Recept

Mjuk Pepparkaka

mjuk pepparkaka

Här kommer ett recept på en riktigt saftig och god mjuk pepparkaka. Gluten- mjölk & sockerfri. Perfekt för att fira pepparkakans dag, som ju är idag eller kanske till advents fikat på söndag ♥

Mjuk Pepparkaka

Du behöver:

1 dl kokosgrädde

1/2 msk honung

7 dadlar

2 ägg

1 msk pepparkakskryddor

2 dl mandelmjöl

3 msk kokosmjöl

1 tsk bakpulver

kokosolja och flingor till formen

Gör så här:

Sätt ugnen på 150 grader. Hacka dadlarna grovt, värm dom tillsammans med kokosgrädden i en kastrull. Mosa dom lite och ha i honungen och pepparkakskryddan när du tar bort kastrullen från värmen. Vispa äggen. Blanda dom torra ingredienserna i en egen bunke och ha sen i äggen och sist dadelblandningen.

Smörj en form med kokosolja och pudra med kokosflingor. I med smeten och in i ugnen i ca 30 minuter. Kakan blir saftigast om den får stå i kylen en stund efter den svalnat.

 

 

Annons
[adl-post-slider id='33828']

5 kommentarer

Lämna en kommentar