Annika Larsen
Hälsa & Fitness

black bean brownie

Idag har jag och tjejerna bakat. En Black bean brownie blev det, vi älskar den lika mycket alla tre. Dom slåss om att slicka skålar och slickepott. Smeten är faktiskt sjukt god så jag förstår dom, haha. Den här gången hade jag ingen choklad i utan bara mer kakao. Den blev precis lika god så kommer fortsätta baka den så.

Den är både gluten, mjölk och nötfri så den passar många allergiker också. Ja så länge man inte slänger på massor av valnötter på toppen som jag gör då. Har delat receptet förut men nu när jag ändrat lite så delar jag det igen 🙂

Black Bean Brownie

Du behöver:

1 pkt svarta bönor

10 dadlar

2 ägg

1 dl kokosolja

3 msk honung

5 msk kakao

1 tsk vaniljpulver

2 tsk bakpulver

två nypor salt

valnötter

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Skölj bönorna och mixa dom med dadlarna. Vispa äggen och blanda dom med den smälta kokosoljan. Blanda i resten och ha sist i bönsmeten och blanda till en jämn smet. Häll i en smord form med kokosolja och ha på massor av valnötter på toppen. In i ugnen i ca 15 minuter. Låt svalna och sedan stå i kylen en stund före servering. Funkar utmärkt att skära upp i bitar och stoppa i frysen.

Vi testade att göra ischoklad också, på kokosolja, kakao och lakritspulver. Det blev inte gott alls, alldeles för mycket lakrits hade vi i. Ska testa igen. Kanske nästa vecka. Tjejerna är ju lediga på måndagar nu under föräldraledigheten så vi passar på att göra lite roliga saker och lyxar gärna till det med lite gottis som gärna får vara lite nyttigt också ♥

 

 

Annons

5 kommentarer

  1. Tror jag hitills provat 3 av dina recept, och allt är ju toppen! Så..då har man ju inget val: bara att göra denna också! 🙂

    1. Den här är min favorit! Hoppas du gillar den 🙂 PS. Älskar att du lagar mina recept och ännu mer att du gillar dom, haha. Blir alltid glad av dina kommentarer. Ha en fin dag ❤️ Kram

  2. Ja, nu har jag bakat den, och himmel vad god den är! Har skrivit ut dina recept och delar med mig åt alla håll åt alla som vill ha! Ska ta med några brownies till mamma på söndag, tillsammans med recept. Min 17 åriga dotter och jag försöker hålla oss undan socker så gott det går (men vi hetsar inte alls, kan absolut käka en “vanlig” bulle eller lussebulle då och då)) Har inte käkat godis sen i somras, och saknar det inte. Bakat med björksocker ibland, men nu med dina recept så har vi alltid dadlar hemma! Undrar om man kan dra ner lite på mängden honung och lägga till några dalar istället? Ska prova.
    Ja, men, i alla fall: ha en fin dag! 🙂

Lämna en kommentar