Annika Larsen
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
GravidHälsa

När blev det fult att vilja vara fin?

Det är så svårt att uttrycka sig när det gäller det här. Eller egentligen är det ju inte svårt men man blir rädd att anklagas för hets och att lägga ännu mera press på stackars nyblivna mammor.

Ja det gäller alltså mammakroppen. Hur den förändrats och önskan om att få känna sig fin.

Jag älskar min kropp, allt den gett mig och allt den är kapabel till att göra. Men just nu känner jag att dom kanske (äger ingen våg) 10 extra kilona jag bär på vore skönt att slippa.

Det har ingenting med nån hets att göra. Jag har fött fyra barn, gått upp och ner en väldans massa kilon. Jag har hela tiden älskat och respekterat både mig och min kropp. Men det handlar om en känsla. En känsla där man känner sig fin.

Du har rätt att känna dig fin. Även om andra redan tycker att du är det. Och för att jag ska göra det vill jag gå ner något kilo. Men det får man liksom inte säga för det är att hetsa.

Jag skulle aldrig svälta mig själv eller riskera min hälsa för att gå ner i vikt. Inte heller jobba för att väga ett visst antal kilo och tro att livet skulle bli bättre då. För lyckan ligger inte i antal kilon du väger. Det handlar förresten inte ens om lycka här för jag är redan lycklig.

Att kroppen ser annorlunda ut efter att man fött barn känns liksom självklart. Mina bröst har säkert haft 17 olika storlekar dom senaste åren och bristningar finns på både mage och lår. Det är helt okej för mig.

Men jag saknar min gamla form och visst vet jag att det tar tid och att man inte ska stressa. Men just nu känns det som att man inte ens får säga det högt. Du har ju precis fött barn och ska absolut inte tänka på hur du ser ut eller att kroppen förändrats. Och visst det är kanske inte prio ett men jag undrar – Sen när blev det fult att vilja vara fin?

mammakroppen

Annons

2 kommentarer

  1. Du är fin. Oxå helt ok att vilja komma tillbaka “i form”
    Tycker du har ett vettigt tänk kring detta. 🙂

  2. Det är inte fult att vilja vara fin. Det fula är att samhället säger åt en att man inte kan vara fin om man väger 10+ kg mer än vad man skulle vilja, att de där kilona gör att man inte känner sig fin fast man är det. Men jag tycker aldrig man ska skuldbelägga någon för att man har de känslorna eftersom alla kvinnor blivit matade med de här bilderna om vad skönhet får vara och inte vara sedan barnsben.

Lämna en kommentar

Annons
Annons