Fika med chokladiga jordnötskakor och gula morotsbollar
På sportlovet blir det en del fika eller hur? Varför inte passa på att få i barnen lite nyttigheter samtidigt?
Här kommer recept på både gula morotsbollar och chokladiga jordnötskakor. Leah åt fyra stora bollar och ändå ville hon ha mer, det är väl ett bra betyg om något 🙂
PS. Den fina kokosnötsskålen som morotsbollarna och maskarna ( ja roligast är det ju om barnen får vara med och baka också haha) ligger i hittar ni inne hos Cecilia Folkesson. Så fin.
Chokladiga Jordnötskakor
Du behöver:
1 pkt svarta bönor ca 200 gr
0,5 dl ekologiskt jordnötssmör
7 dadlar
1 msk kokosolja
3 msk kakao
en nypa havssalt
en nypa vaniljpulver
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Mixa allt till en jämn smet och rulla till små bollar (ca 12) som du lägger på en plåt med bakplåtspapper. Platta sedan ut dom med baksidan av en sked. In i ugnen i ca 20 minuter.
Gula Morotsbollar
Du behöver:
2 dl cashewnötter
10 dadlar
2 dl kokos
2 morötter
1 msk kokosolja
1 tsk gurkmeja
1 tsk kardemumma
2 tsk kanel
en nypa havssalt
Gör så här:
Skala och finriv morötterna, pressa ur saften med händerna. Mixa nötterna tillsammans med dadlarna. Ha i resten och mixa igen. Rulla till bollar och rulla dom i kokos. Ha dom i kylen, gärna någon timme innan servering så dom hinner stelna lite.
Jordnötskakor: Check. Goda och man riktigt känner hur “nyttiga” de är. Dock tror jag att jag hade de för kort tid i ugnen. Ska absolut göra de igen!
Morotsbollarna: har inte hunnit göra än, men det kommer! 🙂
Visst är dom goda 🙂 man kan göra med kikärtor också, mums 🙂
Morotsbollar: check. De blev riktigt poppis hemma! Har redan gjort dem flera gånger.. 🙂
Å va kul, nu blev jag sugen på att göra dom själv 🙂