Kost & Recept

Bovetebröd med linfrö och russin

Idag var jag helt galet sugen på en skiva nybakt bröd med en redig klick smör på. Jag ska erkänna att jag älskar smör. Eller egentligen Bregott, helst ekologiskt. Här snålas det inte med smör på mackorna, jag tog lite mer efter bilden togs, hehe.

Så jag gjorde mina Bovetefrallor fast i limpform och slängde i lite russin. Nästa gång tänker jag hacka i lite valnötter och torkade aprikoser också. Mums!

Bovetebröd med linfrö och russin

Du behöver:

4 dl bovetemjöl

2 msk linfrön

1,5 tsk bakpulver

4 msk ekologiska russin

2 nypor havssalt

3 msk rapsolja

2 dl vatten

Gör såhär: 

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en form med kokosolja. Blanda alla torra ingredienser och ha sen i vattnet och oljan. Ner i formen, smeten är väldigt kladdig, nästan som en lera. In i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter.


Du kanske också gillar

5 Kommentarer

  • Svara
    Mari
    1 juni, 2017 at 12:50

    Bra med nyttigt brödtips! Älskar också Bregott:)
    Vad fotar du med? Fin bild!
    Ha en fin dag och tack för träningstips med barnen i tidigare inlägg??

    • Annika Larsen
      Svara
      Annika Larsen
      2 juni, 2017 at 20:16

      Jag har en gammal Olympus Pen! Börjar bli dags att uppdatera till en nyare men funkar bra och blir nog samma variant sen också 🙂 Gillar den 🙂 Kram

  • Svara
    Jessica Sundberg
    2 juni, 2017 at 20:58

    Ju mer smör, desto godare 🙂 Upp till en viss gräns såklart! Kram!

    • Annika Larsen
      Svara
      Annika Larsen
      2 juni, 2017 at 23:17

      Men eller hur! Love it 🙂 Kram

    Lämna en kommentar