Annika Larsen
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kost & Recept

5 tips för att äta mer hälsosamt

Idag damp nya numret av Hälsa & Fitness ner i brevlådan. Alltid lika kul men lite extra kul idag då jag själv är med i tidningen. 

På sidan 62 kan du läsa om min kostfilosofi och hur en vanlig matdag kan se ut för mig.

Tänkte att det kan vara passande med några enkla tips på hur du kan äta lite mer hälsosamt utan att krångla till det.

Här kommer dom:

♥ Börja med att lägga till mer grönt. Broccoli, spenat, kål. Jag har märkt att ju mer grönt jag äter destå mindre sugen blir jag på sötsaker.

♥ Laga mat från grunden. Låt barnen vara med att rulla köttbullar, gör egen sås osv. Ofta är det billigare och det tar inte alls så mycket längre tid än att köpa färdigt.

♥ Gör ditt eget fika. Det behöver inte vara krångligt utan tvärtom är det oftast väldigt enkelt. Släng ihop lite bollar, baka en kaka. Jag har massor med recept. Vad sägs om den här Kladdkakan?

♥ Sitt ner och njut av maten. Känn smaken. Är de där godiset verkligen gott eller är det bara en uppfattning du har? Hur känns det i kroppen efteråt? Jag åt prinsesstårta idag och jäklar så sött det var. Helt ärligt hade jag kunnat skippa den.

♥ Mat ska inte vara belöning eller ångest. Ät det du mår bra av. Var bullen du åt till fikat himmelskt god? Bra då var det inget mer att grubbla över.

Få inte heller för dig att gå ut och springa bort den. Träningen ska inte vara ett straff utan för att du älskar och vill ta hand om din kropp. Men det är ett annat inlägg ♥

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons