Annika Larsen
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kost & Recept

Värmande soppa med palsternacka, kokos och ingefära

Kallare och gråare väder gör mig direkt sugen på en god värmande soppa. En soppa som går fort att göra och med flera näringsrika ingredienser. Helt vego är den också för oss som gillar det.

Och lunchen idag blev precis en sån god soppa jag var sugen på. John gillade den också. Hade nog vart gott med lite chili i men eftersom jag ville att John skulle äta skippade jag den. Fast vem vet kanske han gillar det me?

Här kommer receptet:

Soppa på palsternacka med ingefära, kokos och persilja

Du behöver:

6 medelstora palsternackor

2 morötter

1 gul lök

2 klyftor vitlök

3 cm ingefära

grönsaksbuljong

1 burk kokosmjölk

1 msk olja oliv eller raps

persilja

salt, peppar, cayennepeppar, chili?

vatten

Gör så här:

Skala och hacka lök och vitlöken. Riv ingefäran. Skala och slanta palsternacka och morötter. Stek allt i oljan ett par minuter och fyll sedan på med vatten så att allt täcks. I med grönsaksbuljongen och låt koka tills allt är mjukt. Ca 15 minuter. Mixa soppan litegrann med stavmixer och ha sedan i kokosmjölken och låt koka upp igen. Smaka av med kryddorna. Hacka persiljan och strö över soppan. Det hann jag dock inte pga hungrigt barn.

Ät med ett gott bröd till, kanske mitt bovetebröd. Vego och glutenfritt.

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons