Idag gjorde jag en så god frukost, jag bakade mandelfrallor som jag åt med avokado och tomat. Så gott och så enkelt att göra. Jag gör ofta olika varianter på scones och frallor och anpassar med det som finns hemma. Använder mig av havregryn, bovetemjöl eller som nu mandelmjöl. Chiafrön brukar jag ofta ha i men idag hade jag linfrön. Brukar ni baka ert eget bröd?
Till frallorna hade jag en liten fruktsallad med kiwi, banan och blåbär från landet. Och en kaffe.
Här inne hos mig kommer ni regelbundet hitta recept på hälsosamma och enkla godsaker. Och vi börjar med dom här Mandelfrallorna.
Du behöver:
För fyra frallor
4 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
2 msk hela linfrön eller chiafrön
1,5 tsk bakpulver
2 nypor havssalt
2 dl vatten
3 msk olivolja
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader, blanda sedan alla torra ingredienser och ha sen i vattnet och oljan. Rör ihop till en smet som du sedan rullar till fyra släta bollar. Fukta händerna med vatten så går det lättare. Lägg dom på en plåt med bakpapper och in i ugnen i ca 15-20 minuter.
Hej! Kan jag använda bovetemjöl eller något annat än mandelmjöl?
Jag brukar göra med bovetemjöl också. Bara att byta rakt av 🙂
Tack! Ska definitivt testa ?
Vad kul, hoppas du gillar dom 🙂