BLOGGMENY
Kost & Recept

Så enkelt gör du din egen Lingonsylt

raw lingonsylt

Min fina mamma har plockat hinkvis med lingon och blåbär ute på landet dom senaste helgerna. Som hon så snällt delat med sig av. Så nu har vi hela frysen full här hemma. Perfekt nu till hösten när man blir extra sugen på en värmande gröt eller en god blåbärspaj.

Så till frukost i dag blev det en klassisk havregrynsgröt med lingonsylt och havremjölk. Att det kan vara så enkelt att göra sylt. Jag har bara lagt ner lingonen i mixern, 5 dl och mixat tillsammans med 5 dadlar. Sen är de klart. Det räcker till ett par portioner gröt och håller ett par dagar i kylen.

Blev faktiskt lite förvånad över hur gott det var, var så länge sen jag åt lingonsylt. Men det lär inte dröja lika länge igen.

 

Annons

2 kommentarer

Lämna en kommentar