Annika Larsen
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kost & Recept

Vegansk Kladdkaka

vegansk kladdkaka

Efter kladdkakans dag igår har alla mina sociala flöden suktat mig med bilder på otroliga kladdkakor. Och idag såg jag ett recept på helhetshalsas instagram som jag bara kände att ja men det där går jag och gör nu på direkten. Och det gjorde jag, fast ändrade om lite så det passade det jag hade hemma.

Så här kommer mitt recept på:

Vegansk Kladdkaka

Du behöver:

3 dl havregryn

1 dl mandelmjöl

4-5 msk kakao

3 puffar kardemumma

lite vaniljpulver

1 tsk bakpulver

4 msk flytande honung

1 dl smält kokosolja

0,5 dl havremjölk

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa havregrynen till ett mjöl. Ha i resten av ingredienserna och mixa igen. Smörj en liten form med kokosolja, jag använde 4 muffinsformar och ställ in i ugnen i ca 5- 6 minuter.

Jag hade rå kakaonibbs på mina när dom svalnat , det är säkert gott att ha i smeten också

Annons

4 kommentarer

  1. De var jättegoda, och riktigt mättande! (tyckte först att det var lite konstig konsistens på smeten..men det blev ju bra, och alla hemma gillade 🙂 )

    1. Å vad kul att ni gillade dom <3 Här hemma fick ingen annan smaka, jag åt upp alla själv. Haha 😉

Lämna en kommentar

Annons
Annons