Annika Larsen
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kost & Recept

Morotsfrallor med pumpakärnor

morotsfrallor

Har du också hamnat i mackträsket? Jag kan erkänna att det är lite det jag levt på dom senaste veckorna. När jag gick här hemma och bara väntade på att förlossningen skulle starta då fanns varken inspiration eller lust till mat. Utan mackor och fil var det jag åt.

I alla fall så har jag känt att jag inte mår så bra av det. Eller jag visste det redan sen tidigare men det liksom blev så ändå. Jag har inte direkt bakat så mycket själv utan det har vart klassiskt köpebröd typ lingongrova. Men häromdagen gjorde jag supergoda morotsfrallor med pumpakärnor. Glutenfria och med massor av nyttigheter.

Så klart så delar jag receptet med dig 🙂

Morotsfrallor med pumpakärnor

Du behöver:

4 ägg

2 dl finrivna morötter

1,5 dl mandelmjöl

0,5 dl kokosmjöl

0,5 dl pumpakärnor + lite till toppen

2 nypor havssalt

1,5 tsk bakpulver

Gör så här:

Sätt på ugnen på 200 grader. Vispa äggen fluffiga. I med dom finrivna morötterna och blanda sen i dom torra ingredienserna. Låt stå i ca 10 minuter innan du formar små frallor av degen. Jag fick till 7 stycken. In i ugnen i ca 20 minuter.

Kolla också in dom här recepten ?

Mandelfrallor

Bärscones

Surdegsmacka med ägg & avokado 

Annons

1 kommentar

Lämna en kommentar

Annons
Annons