Annika Larsen
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
HälsaLife

Att göra en sak i taget – PtFias Utmaning

PT-Fia har en utmaning den här veckan som jag kände att jag ville hoppa på. Det handlar om att göra en sak i taget och sluta multitaska. Läs mer om utmaningen HÄR.

Som mamma till flera barn blir man ofta avbruten i det man gör och ofta önskar man att man hade åtta armar. Speciellt nu med en liten bebis. Det ammas samtidigt som någon behöver hjälp på toaletten, en annan halkade och slog sig och den tredje håller på att ta av sig tröjan som fastnat över huvudet. Men det är lite så det är att ha flera små barn och så får det också vara.

För mig handlar det om mobilen och scrollandet. Jag har fastnat i ett sånt dåligt beteende där. Mobilen sitter som fast i handen och jag kan stå och kolla instagram samtidigt som jag lagar middag, äter lunch eller är på väg hem från att ha lämnat barnen. Det ger mig absolut ingenting utan tar bara energi och fokus från det jag faktiskt håller på med.

Samma sak är det med tvn, den står på jämt. Faktiskt nu också och mitt fokus från skrivandet försvinner till Malou lite då och då.

Det här är det jag vill jobba med den här veckan, att kunna lägga ifrån mig telefonen, stänga av tvn och fokusera på det jag faktiskt gör. Och jag börjar precis nu med att stänga av tvn och publicera det här inlägget.

Hur känner du för multitaskande? Har du också fastnat i mobilen? Kanske den här utmaningen är något för dig också <3

Träna och busa samtidigt <3
Träna och busa samtidigt <3
Annons

2 kommentarer

  1. Jag kämpar med att inte ramla in i multitaskandet igen. Jag har utmattningssyndrom sedan snart tre år och under mina första år som sjuk kunde jag knappt ta hand om mig själv och multitaskning fanns inte inte i min värld. Dock hade det gjort det under många många år och med ett helt bollhav av bollar. På min blogg skrev jag här om dagen om multitasking, bland annat bränner det hjärnceller likt när man använder kokain. Skrämmande!. Kram och lycka till med att göra en sak i taget!

    1. Vad läskigt att de bränner hjärnceller som att använda kokain. Ska in och läsa! Tack och desamma till dig <3 Kram

Lämna en kommentar

Annons
Annons