Mjuk Pepparkaka
Här kommer ett recept på en riktigt saftig och god mjuk pepparkaka. Gluten- mjölk & sockerfri. Perfekt för att fira pepparkakans dag, som ju är idag eller kanske till advents fikat på söndag ♥
Mjuk Pepparkaka
Du behöver:
1 dl kokosgrädde
1/2 msk honung
7 dadlar
2 ägg
1 msk pepparkakskryddor
2 dl mandelmjöl
3 msk kokosmjöl
1 tsk bakpulver
kokosolja och flingor till formen
Gör så här:
Sätt ugnen på 150 grader. Hacka dadlarna grovt, värm dom tillsammans med kokosgrädden i en kastrull. Mosa dom lite och ha i honungen och pepparkakskryddan när du tar bort kastrullen från värmen. Vispa äggen. Blanda dom torra ingredienserna i en egen bunke och ha sen i äggen och sist dadelblandningen.
Smörj en form med kokosolja och pudra med kokosflingor. I med smeten och in i ugnen i ca 30 minuter. Kakan blir saftigast om den får stå i kylen en stund efter den svalnat.
Så inspirerande, ska prova direkt!!
Va kul 🙂 Hoppas du gillar dom 🙂
Jättegod!
Visst 🙂 Kram