BLOGGMENY
Kost & ReceptTräning

Hemmagjorda proteinbars

proteinbar

Jag har länge tänkt att jag vill göra egna proteinbars men aldrig kommit till skott. Förrns igår. Jag såg ett recept inne hos mamma.fit som jag anpassade efter det jag hade hemma.

Jag kan erkänna att dom inte smakar lika mumsigt som dom man köper i butiken men samtidigt innehåller dom inget socker eller sötningsmedel så det är ju inte så konstigt. Sen använde jag hampaprotein också vilket har en lite speciell smak. Säkert godare med något som smakar vanilj eller choklad.

Nästa gång ska jag slänga ner lite kokos och kanske någon dadel eller honung.

Här kommer receptet:

Du behöver:

3 dl havregryn

3 ägg

1 dl proteinpulver

1,5 msk pepparkakskrydda

1 dl havremjölk

2 msk kakaonibbs

Gör så här:

Sätt ugnen på 150 grader. Mixa hälften av havregrynen till ett mjöl. Blanda i resten av dom torra ingredienserna. Sen äggen och sist mjölken.

Häll ner smeten i en liten form klädd med bakplåtspapper och ställ längst ner i ugnen i ca 20- 25 minuter. Jag fick ut 8 bitar.

Annons

1 kommentar

  1. Kul! får se om jag testar, kanske dottern vill ha. 🙂 Om man någon gång behöver en riktigt energirik kaka (vid ett långt eller jobbigt lopp t.ex. )så får du prova Rune Larssons recept! Där snackar vi :grädde, socker, sirap och havregryn. Rune är (var) ultralöpare av klass. (vet du säkert)
    Ha en fin dag!

Lämna en kommentar