Annika Larsen
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
HälsaTräning

“Alla är ätstörda”

Idag har jag lyssnat på Lady Dahmer och Cissi Wallins podd Penntrickets avsnitt – Alla är ätstörda. Jag kan skriva under på mycket dom säger. Om att inte vikten har någon betydelse, kolla bara in mitt inlägg 96.5 kg vs 93 kg.

Det finns så mycket som är klokt i allt det dom säger och med kroppspositivism. Samtidigt känner jag att man inte får glömma att människor blir allt större och större. Bara idag läste jag att halva Sveriges befolkning ( 16-84 år) har övervikt eller är feta. Plus att Våra barn rör sig allt mindre, inte ens en timme om dagen. Det är en oroande utveckling. Självklart ska ingen må dåligt över sin kropp och sitt utseende och absolut ingen 7 åring ska gå och hålla in magen för att se smal ut! men att vara överviktig kan leda till en mängd olika sjukdomar som diabetes typ 2, metabolt syndrom eller vissa cancerformer. (Hetsar jag nu?)

Att träna och äta bra mat är något som kan hjälpa till att förhindra dessa sjukdomar. Ska man då bannlysa träningsbilder på nätet? Jag tycker i alla fall inte det. Det måste gå att inspirera människor till en hälsosam livsstil utan att hetsa även om balansen kanske är hårfin.

För mig handlar inte träning om utseende eller som ett straff eller för att kunna äta godis. Att träna får mig att må bra, känna mig lycklig. Det får mig att orka mer, att klara av min vardag. Det är både min medicin och min terapi.

Spännande och viktigt ämne. Hur känner ni? Och hur ni känner ni när ni läser här inne hos mig? Blir ni inspirerade eller irriterade?

Annons

4 kommentarer

  1. Inspirerad för det mesta men tkr också att gränsen är hårfin mellan pepp och hets. Generellt blir jag mer peppad än hetsad av träningsbilder, hälsosam livstil och mat men gillar inte träningsbilder där syftet är att framhäva smal midja, rumpa och byst eller bodybuilding, ja mer extrema bilder det inspirerar inte mig så mkt iaf. Jag håller helt med dig om att vi alla måste ta på allvar den övervikt som rådde i Sverige. Vi äter för mycket och för onyttigt och där behöver vi göra mycket genom tex bra info/inspo på nätet bla….

    1. Jag gillar inte heller bilder där fokus är på rumpa eller där de ska vara sexigt typ. Vill ha glädje i bilder, sen kan gärna lite muskler också synas men fokuset på glädje 🙂

  2. Jag gillar din blogg! Jag tycker det är så skrämmande med hur lite folk rör på sig, speciellt barn. Känns så främmande för mig också eftersom jag själv alltid har varit mycket utomhus som barn och lekt och så gör även vår dotter nu, hon är nästan alltid ute och leker 🙂 vi är mycket ute i vår familj, vi går och cyklar och så yogar jag aktivt. Motion får mig att hållas pigg och på gott humör och dessutom vill jag ha en stark kropp som orkar bära mig i flera år till.

    1. Tack och håller me. Själv har jag inte kommit dit att barnen får vara ute själva och leka utan jag är alltid med. Kan tänka mig att det blir till ett hinder för vissa. Beror nig lite på hur man bor 🙂 Kram

Lämna en kommentar

Annons
Annons