Annika Larsen
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kost & Recept

Kokos & BananKaka

Jag hade några bananer som låg kvar i fruktskålen som började bli bruna. Och när Micke kommer hem från affären med 2 klasar nya bananer inser man att dom där kommer ligga kvar tills nån slänger dom eller tills jag använder dom till något.

Så det blev en Banankaka. Banankaka med kokos. Mums!

Du behöver:

3 mogna bananer

4 ägg

3 dl kokosmjöl

1 dl kokosflingor

4 msk kakao

1 msk honung

2 tsk bakpulver

2 nypor salt

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa bananerna och ha i resten. Blanda till en smet. Den blir ganska tjock och inte så rinnig. Smörj en form med kokosolja och pudra med kokosflingor. I med smeten och in i ugnen i ca 35 minuter.

Njut som den är eller med ett tunt lager nötsmör på ♥

Här är ett liknande recept fast med jordnötssmör i kakan, supersmarrig!

Annons

2 kommentarer

  1. Men åh så gott! Kanske blir ett komplement till mina nyttiga muffins! Bakade en ny omgång igår! Har du testat ännu? Så kul att se dig igen förra veckan. Det var ju ett tag sen sist. Blir förhoppningsvis fler tillfällen! Kram!!!

    1. Ja verkligen kul att ses, blir säkert snart igen ? Har inte gjort dom än men blir nästa gång. Dom ser så goda ut 🙂 Kram

Lämna en kommentar

Annons
Annons