Annika Larsen
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
HälsaTips

Mina 5 bästa tips för dig som jobbar

Jag verkligen njuter av livet just nu. Att få vara föräldraledig när våren kommer, när solen skiner och värmer ens ansikte. Att kunna gå långa energigivande promenader på morgonen eller mitt på dagen om man vill. Det är så underbart.

Jag vet att det kan kännas fuskigt men det går faktiskt att njuta av vädret och promenader om man jobbar också.

Här kommer mina 5 bästa tips:

♥ Att gå till och eller från arbetet. Att starta dagen med en skön promenad eller att samla kraft på vägen hem efter en lång dag. Har du väldigt långt dit kanske du kan hoppa av ett par stationer tidigare eller ställa bilen en bit ifrån? Eller varför inte ta cykeln, det gjorde jag tidigare och det gick konstigt nog snabbare än att åka både bil och tåg.

♥ Lunchpromenad. Har du en timmes lunch har du gott om tid till att både äta och promenera en halvtimme. På 45 minuter hinner du också rätt bra. Har du 30 minuters lunch kanske tipset nedan kan vara för dig.

♥ Walk’n’talk. Ta mötet med chefen eller kollegan under en promenad. Kan ju va lite svårt om man ska ha en powerpointpresentation men ni fattar. Jag får alltid massor av idéer och inspiration när jag är ute och går och det passar rätt bra på arbetet, eller hur? Win-win helt enkelt.

♥ Friskvård. Berätta för chefen hur mycket bättre du kommer att må och hur mycket effektivare du skulle arbeta om du fick röra på dig ute i det fina vädret. Kanske kan ni få till en halv eller heltimmes friskvårdspromenad tillsammans. På betald arbetstid såklart.

♥ Har du ett arbete där du absolut inte kommer ifrån på dagarna och inte hinner eller kan gå dit eller hem. Ja då skulle jag rekommendera en härlig kvällspromenad. Och är du ensam med barnen så ta med dom. Du kanske inte kommer lika långt men du får ändå njuta av vädret och så får ni tid tillsammans. Win-win här också <3

Jag hoppas ni får en underbar och härlig promenad. Ikväll, imorgon bitti eller på lunchen. När ni än väljer att ta den ♥

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons