Annika Larsen
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kost & Recept

Gott & Enkelt – Precis som mat ska vara

Tänk vilka vanedjur vi är, jag äter havregrynsgröt till frukost varje dag. Fortfarande med banan, jordnötssmör och russin. På helgerna lyxar jag till med äggröra, surdegsbröd och goda frukter och bär. Men på vardagarna är det samma. Alltid. Kaffe och gröt.

Tänk att äta samma lunch varje dag, nä fy vad tråkigt men inte när det gäller frukost. Konstigt.

John får samma vana som mig. Jag gör havregrynsgröt till honom också. Så himla enkelt och mycket billigare än köpegröt som dessutom kan innehålla en del tveksamheter. Som palmolja. Kolla ingredienserna om du köper och är du rädd att barnen inte ska få i sig allt dom behöver om du gör egen gröt så hör med din bvc-sköterska.

Som jag sa så är det väldigt enkelt att göra egen gröt, jag mixar 1 dl ekologiska havregryn med 1 msk pumpakärnor till ett pulver. Sen tar jag 2 msk grötpulver och blandar med 4 msk vatten.

Jo lite rapsolja har jag i också, ca en tsk. Sen kan du ha i paltbröd för mera järn om du vill. Man kan alltid mixa lite bär att ha på också. Gott och enkelt. Precis som det ska vara med mat. Sen att det är väldigt kladdigt att mata en snart 6 månaders bebis, det är en helt annan grej, hehe.

Annons

4 kommentarer

  1. Gröt är gott! Du är lik din mor ser jag på bilden. Färska blommor i en vas. Hoppas din vecka blir underbar, kram Lena

    1. Ja visst är det, älskar gröt 🙂 Haha, ja vi är lika på flera sätt <3 Önskar att din vecka också blir super 🙂 Kram

Lämna en kommentar

Annons
Annons