Annika Larsen
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Hälsa

Embrace – Dom tre V:na

Jag har precis tittat på dokumentären Embrace och jag känner så mycket känslor just nu.

En kvinna, Taryn Brumfitt, la ut en sån före och efterbild på nätet, bara det att hon va smalare på förebilden, annars brukar det ju vara tvärtom.

Hon upptäckte i alla fall att hon trivdes bättre i sin kropp som hon såg ut på efterbilden och fick stor uppmärksamhet för det. Hon har nu gjort den här dokumentären som jag tycker alla borde se. Kvinnor som män.

Jag både skrattade högt av igenkänning (bla när hon tittade ner på sin mage i duschen efter sin första förlossning) och så fällde jag tårar åt annat.

Och en scen gjorde mig lite smågalen, hon besöker en kirurg och pratar om hennes kropp rent estetiskt alltså, han säger något om att hennes bröst inte ser ut som normala bröst utan för att dom ska göra det måste hon lyfta, lägga in och flytta bröstvårtorna så dom sitter på mitten and so on, hallå hon har ammat tre barn! Jag lovar att det är mer normalt att brösten ser ut så då än som han pratar om. Och vad är normalt egentligen?!

Nej alltså, vårt värde sitter inte i vår vikt eller form. Du är värdefull hur du än ser ut, värd att älskas alltid. Punkt. Inte sen, då eller när. Utan Nu. Glöm aldrig bort det och påminn dig gärna varje dag.

Vacker, Viktig och Värdefull. Ja du är faktiskt det. Precis som du är nu, med otvättat hår, stubbiga ben, en pmsfinne eller två på hakan. Bristningar på låren och en navel som hänger. Tuttar i olika storlekar och lår och rumpa som dallrar när jag går. Ja jag pratar om min egen kropp just nu. Alltså jag älskar min kropp. Den är liksom min.

Varför ska vi slösa energi och må dåligt över något som borde vara så självklart? Nej, Du är vacker, viktig och värdefull. Kom ihåg det alltid ♥

Och se dokumentären, den finns på Netflix.

Annons

4 kommentarer

  1. Bra skrivet! Jag hatar den här kroppsfixeringen som finns bland oss och den bild det ger våra barn och ungdomar, när vuxna hetsar med sin kropp.

  2. Efter att ha läst ditt inlägg såg även jag dokumentären och oj vad bra den var! Nu har jag skrivit ett eget blogginlägg om den som jag skulle uppskatta mycket om du läste. Kram <3

Lämna en kommentar

Annons
Annons