Annika Larsen
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Life

Så blir du Tajt, smart och jävligt lycklig

Igår var jag på Tajt, smart och jävligt lycklig, en föreläsning med Jill Holmström & Therese Eijvergard. Alltså den var så bra, dom var så bra. Allt dom sa, hur den var upplagd. Det skrattades mycket samtidigt som vi fick oss flera tankeställare. Dom får 5 av 5 från mig. Jag hoppas dom gör fler föreställningar så ni också får möjlighet att gå och se den.

Så vad handlar den om då kanske ni undrar? Hur man blir tajt, smart och jävligt lycklig? Nja, kanske inte riktigt på det sättet som titeln får oss att tänka. Det handlar inte alls om hets, press, dieter och annat jobbigt. Utan om våra beteenden, att äta riktig mat, att faktiskt våga äta, att skratta, hitta sig själv och att sluta känna sig misslyckad.

En blandning av näringslära och beteendeförändring och hur du gör det hållbart i praktiken.

Här är 5 saker jag tog med mig från kvällen, 5 saker för att må lite bättre.

Skapa rätt förutsättningar – Prioritera sömnen och återhämtningen. Tanka energi under dagen. Våga vila och säg nej till saker du egentligen inte orkar eller inte vill. Ät när du är hungrig. Ju bättre du tar hand om dig ju mer orkar du och kan lägga energi och glädje i det du faktiskt gör.

Våga ät – Ät när du är hungrig och sluta när du är mätt. Ät riktig mat. Skippa skräpet och alkoholen. Äter du riktig mat 80% av tiden så finns det plats för att äta vad du vill dom resterande 20. Inga förbud. Riktig mat kan vara potatis, fisk, broccoli, blåbär, havregryn, yoghurt, banan, ägg, grönsaker, bönor, linser, nötter, quinoa, fil, svenskt kött.

Lär känna dig själv – Vad vill jag göra med mitt liv? Vad är viktigt för mig? Vad vill jag uppleva innan jag dör? Ingen annan kan göra dom här sakerna åt dig så om du själv inte vet, hur ska du kunna få uppleva och göra allt du vill?

Du blir dina tankar – Var medveten om hur du tänker. Positivt, negativt? Kanske var det inte så hemskt att han inte tömt disken igen? Och om det var det säg det och prata om hur du upplever det och varför. Kommunicera mera.

Hångla mera – Kramas, håll handen, var nära, gosa, njut, skratta, umgås.

Vill du ha mer tips så kolla in levstarkare.se

tajtsmart2

Finaste Anna- Sara, jag och Katti <3

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons