Kost & Recept

Vegansk Kladdkaka

vegansk kladdkaka

Efter kladdkakans dag igår har alla mina sociala flöden suktat mig med bilder på otroliga kladdkakor. Och idag såg jag ett recept på helhetshalsas instagram som jag bara kände att ja men det där går jag och gör nu på direkten. Och det gjorde jag, fast ändrade om lite så det passade det jag hade hemma.

Så här kommer mitt recept på:

Vegansk Kladdkaka

Du behöver:

3 dl havregryn

1 dl mandelmjöl

4-5 msk kakao

3 puffar kardemumma

lite vaniljpulver

1 tsk bakpulver

4 msk flytande honung

1 dl smält kokosolja

0,5 dl havremjölk

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa havregrynen till ett mjöl. Ha i resten av ingredienserna och mixa igen. Smörj en liten form med kokosolja, jag använde 4 muffinsformar och ställ in i ugnen i ca 5- 6 minuter.

Jag hade rå kakaonibbs på mina när dom svalnat , det är säkert gott att ha i smeten också


Du kanske också gillar

4 Kommentarer

  • Svara
    Ingela
    9 november, 2016 at 10:00

    Perfekt! Tack! Ska prova ikväll. Har alla ingredienser hemma 🙂

    • Annika Larsen
      Svara
      Annika Larsen
      9 november, 2016 at 17:51

      Va kul, hoppas du gillar dom 🙂

  • Svara
    Ingela
    10 november, 2016 at 08:09

    De var jättegoda, och riktigt mättande! (tyckte först att det var lite konstig konsistens på smeten..men det blev ju bra, och alla hemma gillade 🙂 )

    • Annika Larsen
      Svara
      Annika Larsen
      11 november, 2016 at 10:24

      Å vad kul att ni gillade dom <3 Här hemma fick ingen annan smaka, jag åt upp alla själv. Haha 😉

    Lämna en kommentar