Kost & Recept

Bovetefrallor

Kan vara så att jag ätit lite för mycket gröt med banan, jordnötssmör och russin. Har liksom ätit de till frukost och innan läggdags, men det är ju bara så gott!

I alla fall var jag absolut inte sugen på det till frukost idag utan ville bara ha en macka. Med smör, gurka och leverpastej. Så de fick de bli.

Slängde ihop smeten på två minuter, gjorde fyra släta bollar av den och in i ugnen ca 20 minuter. Så smidigt! 

Frallorna är ganska så tunga, alltså inte som en vanlig vit fralla från affären men dom är väldigt goda och mättande. Bovete är en ört, glutenfri och innehåller massor av magnesium och fosfor.

Här kommer receptet:

Bovetefrallor

Du behöver:

4 dl bovete

2 msk hela linfrön el chiafrön

1,5 tsk bakpulver

1 msk kokosmjöl

2 nypor havssalt

2 dl vatten

3 msk rapsolja

Gör så här:

Sätt ugnen på 225 grader. Blanda alla torra ingredienser och ha sedan i vattnet och oljan. Blanda till en smet, den är ganska kladdig så ha blöta händer när du formar dina bollar, 4 st. In i ugnen i 15-20 minuter.

Testa gärna mina morotsfrallor eller Mandelfrallor också ♥


Du kanske också gillar

4 Kommentarer

  • Svara
    Mari
    30 april, 2017 at 07:53

    Måste prova! Jag måste variera frukosten tröttnar fort på att äta samma sak så tacksam för all ny inspiration jag kan få. Ska prova din gröt också ?

    • Annika Larsen
      Svara
      Annika Larsen
      30 april, 2017 at 13:18

      Jag äter samma frukost rätt länge, sen byter jag till nå annat en period innan jag byter igen 🙂 Hoppas du gillart 🙂 Kram

  • Svara
    Anneli
    30 april, 2017 at 10:09

    Hej!
    Tror du det går att byta bovete mot havregryn? Vart så sugen på att testa men har inge bovete hemma.

    • Annika Larsen
      Svara
      Annika Larsen
      30 april, 2017 at 13:16

      Ja absolut, det borde funka. Kanske mixa dom till ett mjöl först? Hoppas de smakar 🙂 Kram

    Lämna en kommentar