Annika Larsen
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kost & Recept

Bananmuffins med jordnötssmör

Alltså ja, jag kan ha en dille på banan och jordnötssmör. Kanske kokosmjöl också. Det är mest det som åker ner i skålen när jag bakar nu. Men det är ju så gott! 

Mina banankakor är supergoda men så såg jag ett recept inne hos Jessica med muffins. Och såklart blev det ett par här hemma också. Den här gången körde jag helt utan sötning, alltså inget socker, honung eller dadlar. Banan är rätt sött i sig så tycker inte det behövs.

Sen är muffins ett perfekt mellis att ha med sig i väskan eller till gymmet. Vi ska ha våra till parken idag.

Här kommer receptet

Bananmuffins med jordnötssmör 

Du behöver:

3 mogna bananer

4 ägg

2 dl riven kokos

2 dl kokosmjöl

2 tsk bakpulver

1 tsk vaniljpulver

Jordnötssmör att klicka i muffinsen efter smak och tycke

Gör så här: 

Sätt ugnen på 200 grader. Mixa eller mosa bananerna. Ha i resten och blanda till en smet. Häll upp i muffinsformar, blir mellan 6-12 st beroende på hur stora du gör dom. Jag fick 10 st. Klicka sen jordnötssmör i mitten av varje muffin. Så mycket du gillar, jag tog en sked i varje. In i ugnen i ca 15-20 minuter.

Dom är verkligen supergoda, rätt bra att dom inte innehåller några konstigheter alls utan bara massor av nyttigheter. Jag tror att ni kommer att gilla dom lika mycket som mig ♥

Annons

4 kommentarer

    1. Ja supergoda! Funkade toppen utan dadlar och jordnötssmöret var liksom pricken över i ? Tack så mycket för inspirationen ? Kram

Lämna en kommentar

Annons
Annons