Kost & Recept

Bananmuffins med jordnötssmör

Alltså ja, jag kan ha en dille på banan och jordnötssmör. Kanske kokosmjöl också. Det är mest det som åker ner i skålen när jag bakar nu. Men det är ju så gott! 

Mina banankakor är supergoda men så såg jag ett recept inne hos Jessica med muffins. Och såklart blev det ett par här hemma också. Den här gången körde jag helt utan sötning, alltså inget socker, honung eller dadlar. Banan är rätt sött i sig så tycker inte det behövs.

Sen är muffins ett perfekt mellis att ha med sig i väskan eller till gymmet. Vi ska ha våra till parken idag.

Här kommer receptet

Bananmuffins med jordnötssmör 

Du behöver:

3 mogna bananer

4 ägg

2 dl riven kokos

2 dl kokosmjöl

2 tsk bakpulver

1 tsk vaniljpulver

Jordnötssmör att klicka i muffinsen efter smak och tycke

Gör så här: 

Sätt ugnen på 200 grader. Mixa eller mosa bananerna. Ha i resten och blanda till en smet. Häll upp i muffinsformar, blir mellan 6-12 st beroende på hur stora du gör dom. Jag fick 10 st. Klicka sen jordnötssmör i mitten av varje muffin. Så mycket du gillar, jag tog en sked i varje. In i ugnen i ca 15-20 minuter.

Dom är verkligen supergoda, rätt bra att dom inte innehåller några konstigheter alls utan bara massor av nyttigheter. Jag tror att ni kommer att gilla dom lika mycket som mig ♥


Du kanske också gillar

4 Kommentarer

  • Svara
    Mari
    7 maj, 2017 at 07:43

    Gott! Måste prövas:)

    • Annika Larsen
      Svara
      Annika Larsen
      7 maj, 2017 at 07:53

      Ja alltså dom är så goda! Redan slut här hemma. Måste göra nya 🙂

  • Svara
    Jessica Sundberg
    7 maj, 2017 at 20:52

    Kul att du gillade dom!!! Gick det bra utan dadlar? Får testa nästa gång! Bakar dom minst 2 ggr i veckan ?? Kram ❤️

    • Annika Larsen
      Svara
      Annika Larsen
      7 maj, 2017 at 21:25

      Ja supergoda! Funkade toppen utan dadlar och jordnötssmöret var liksom pricken över i ? Tack så mycket för inspirationen ? Kram

    Lämna en kommentar