Annika Larsen
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Gravid

5 skillnader mellan en “normal” graviditet & en hälsosam graviditet


Idag gick jag in i v 40 och har 6 dagar kvar till BF. Tycker tiden gått väldigt fort och att jag mått otroligt bra den här graviditeten. Foglossningen har ju vart hemsk emellanåt och hade jag inte vart sjukskriven för den hade jag säkerligen inte mått lika bra. Men jag är också helt 100 % säker på att det finns andra faktorer som också spelar in på att jag mått bättre den här graviditeten.

Här kommer fem skillnader mellan min första och nuvarande graviditet:

  • Min första graviditet 2009 gick jag upp 33,5 kg och nu ca 20 kg. Faktiskt gick jag upp över 30 kilo med dom andra två graviditeterna också.
  • Då rörde jag mig inte mer än jag behövde men gick promenader med hunden. Nu har jag fortsatt att träna nästan som vanligt. Självklart har jag anpassat övningar och lyssnat på kroppen. Jag har inte tränat för att bli starkare eller mot något mål. Utan målet har varit att fortsätta vara aktiv.
  • Då åt jag precis allt som jag var sugen på. Mackor, chips, glass och godis varje dag. Nu har jag också ätit det jag vart sugen på men inte alls på samma sätt. Jag har haft cravings på frukter och gröna smoothies. Egentligen har jag levt lite mer som vanligt. Hela mitt tänk kring kosten har ju ändrats sen 2009. Men jag ska ju säga att dom första månaderna låg jag på soffan och åt mackor för att försöka komma undan illamåendet. Nu äter jag en macka om jag vill men sätter kanske inte i mig en hel limpa bara för att.
  • Min självkänsla och kroppsuppfattning skiljer sig helt åt då och nu. Då verkligen led jag av att gå upp så mycket i vikt. När jag såg mig själv i spegel så såg jag bara en all extra vikt och tyckte inte alls att jag var fin. Nu har jag ändå gått upp över 20 kilo men ser en sund och stark tjej i spegeln. Att rumpan växt ett par storlekar spelar liksom ingen roll.
  • Den stora skillnaden är nog faktiskt den mentala biten. Hur jag har känt mig. Då tjock och så otroligt begränsad. Nu stark och stolt. Att jag fortfarande kan trots bebis i magen, extravikt och foglossning.

Jag är rätt säker på att man kan se skillnaden på hur jag mår också. Eller vad säger ni?

DÅ- Ungefär en vecka innan Bruce föddes 2009
gravid

gravid1

NU- Gravid i v 39. Lite starkare och Lite gladare.

glow12

NU - Lite starkare och gladare i v 39

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons