Annika Larsen
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Hälsa

Vad har du för relation till din kropp?

Min kropp, vad har jag för relation till min kropp? Hur känner jag och vad tänker jag när jag tänker på min kropp?

Min kropp är mitt hem, min plats där jag bor. Min kropp är mitt redskap att kunna göra saker. Att kunna förflytta mig och krama mina barn. Min kropp har skapat och burit fyra barn. Den är tamefan magisk.

Jag har alltid trivts i min kropp så som jag minns det i alla fall. Kanske inte känt mig riktigt hemma i den efter graviditeterna men alltid hittat dit igen.

Naken känner jag mig finast. Stora starka ben har jag alltid haft fast jag har inte alltid tänkt snälla tankar om dom. Nu gör jag det.

Min mage är degig och full av rynkor. Men jag älskar den ändå. Där har mina barn bott. Vad finns inte att älska då?

Mina bröst ändrar storlek och form flera gånger per dag och kommer säkerligen se helt annorlunda ut när jag väl slutar amma. Det känns helt okej.

Mina ärr efter acnen är väl det som stjäl min uppmärksamhet från gång till gång även om det inte är så ofta längre. Men ärren från acnen är något djupare än det som syns i ansiktet. Där ligger en depression, starka mediciner och en jobbig tid. Något jag accepterat och gått vidare ifrån även om jag påminns om det ibland.

Jag har skrivit det förut och så länge som jag är aktiv och rör på mig så har jag inga fula tankar om min kropp. Hur jag rör mig spelar mindre roll. Springer, yoga, promenerar, leker kull med barnen eller klipper gräset på landet.

Bara jag använder kroppen. Sätter den i rörelse. Om jag inte gör det är det lättare för dom där fula tankarna att hitta sin väg in till mig. Det som är skönt nu är att om dom kommer så tror jag inte på dom. Kanske beror det på att jag är aktiv och tar hand om mig själv.

Som Josefine skrev och undrade Spelar dusamma lag som din kropp eller är det din största motståndare? 

Jag är på samma lag som min kropp, jag vet att jag är fin och värdefull precis som jag är. Och vet du, det är du också ♡

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons