Kost & Recept

Chokladbollar utan socker, dadlar eller honung

Gillar du mörk choklad? Då kommer du älska dom här chokladbollarna. Dom är gjorda på havregryn och helt utan socker, dadlar eller honung. 

Jag var så trött idag och kände att jag behövde en kopp kaffe med något gott till. Eller choklad. Jag ville ha choklad till.

Men det fanns inte hemma så jag mixade ihop dom här bollarna på fem minuter. Eller inte ens så lång tid tog det. Och goda blev dom.

Ni vet mörk choklad säg 80-90 %, när den liksom blir lite söt i smaken ändå. Precis så smakar dom här bollarna.

Här kommer receptet

Chokladbollar utan socker, dadlar eller honung

Du behöver:

2 dl havregryn

1 dl riven kokos plus att rulla i

0,5 dl kokosolja

2 msk kakao

0,5 tsk vaniljpulver

Gör såhär:

Lägg allt i en bunke och mixa till en smet. Går säkert bra att knåda ihop den också. Smeten blir väldigt blöt så vill du ha helt runda bollar får du ställa smeten en stund i kylen innan du rullar dom också. Rulla i kokos och låt stå en stund i kylen innan servering. Men låt dom mjukna lite om dom stått länge innan du äter dom, då är dom godast.

Två stycken är perfekt till kaffet, eller okej jag tog tre 😉


Du kanske också gillar

5 Kommentarer

  • Svara
    Jessica Sundberg
    8 maj, 2017 at 08:09

    Ser gott ut! Jag är dock så less på alla dessa alternativa nyttiga bollar. Jag gjorde helt enkelt en omgång helt vanliga smörstinna, härligt sockrade chokladbollar i helgen! Så j-la gott! Balans 🙂

    Ikväll ska jag baka din variant på “mina” muffins!

    Stor kram!

    • Annika Larsen
      Svara
      Annika Larsen
      8 maj, 2017 at 09:00

      Haha, i hear you ? Micke bakade såna här igårkväll också. Jag gillar dock mina nyttiga varianter bättre ? Kram

  • Svara
    Josefin
    11 maj, 2017 at 15:23

    Hej! Jag provade receptet men min smet blev inte alls blöt som du sa utan det blev bara gryn av det! Ändrade om lite och fick det lite bollar tillslut ändå. Om än lite hårda! Men goda 🙂 kan det vara något jag missat?

    • Annika Larsen
      Svara
      Annika Larsen
      11 maj, 2017 at 16:16

      Hej! Va kul att du gjorde bollarna, kan det vart att jag mixade min smet och du knådade den med händerna kanske? Kokosoljan stelnar ju i kylen så om man vill ha dom mjukare får man låta dom stå en liten stund innan man äter dom. Men visst är dom goda trots att dom inte har nå socker i sig 🙂 Kram

    Lämna en kommentar