Annika Larsen
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kost & ReceptLife

Sjukstuga, Naturgodis & Vitkålssoppa

Vi har sjukstuga här hemma. Så tråkigt. Ingen är dödssjuk utan det snoras och hostas lite här och där. Själv har jag ont under ena örat och ner i käken. Kan inte riktigt avgöra om jag har ont i örat eller en tand? Plus förkyld också.

I allafall så fortsätter vi boosta med bra mat men jag erkänner att det kan ha slunkit ner lite naturgodis också. Mina favoriter är alla sorts nötter med choklad på. Otippat va. Egentligen kan jag bara hacka en schysst choklad och lägga i en skål med naturella nötter. Blir gott, bättre och billigare, sjukt dyrt med naturgodis.

Idag blev de en näringsrik soppa till lunch. Den fortsätter i temat billig, bra och vego.

Vitkålssoppa

Skär upp en litet vitkålshuvud i mindre bitar, lägg i kastrull och häll i vatten så det precis täcks. Koka tillsammans med 1,5 msk herbamare örtsalt eller buljong tills kålen är mjuk. Ca fem tio minuter.

I med en burk kokosmjölk och krydda med cayennepeppar och kanske lite chili. Koka upp igen och Servera med persilja på toppen och ett gott surdegsbröd.

Annons

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons