Annika Larsen
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Kolla in mitt mellis! Alltså så gott 🙂

Igår när jag kikade ner i fruktskålen så låg där tre tråkiga bananer. Barnen vill absolut inte äta en banan med bruna fläckar på. Då ska det skäras bort och grejas. I alla fall så bestämde jag mig för att baka något gott av dom. Och Gott blev det. En banankaka med extra allt. Nästa gång tänker jag hacka ner en schysst mörk choklad i smeten också. Mmm…

Kakan är perfekt att äta till mellis eller fikat. Eller varför inte lyxa till helgfrukosten liten? Här kommer receptet:

Banankaka

Du behöver:

3 mogna bananer

10 dadlar

4 ägg

2 dl mandelmjöl

1 dl kokosmjöl

1 dl kokosflingor

2 msk kokosolja

4 msk råkakao (eller vanlig)

1 nypa salt

2 tsk bakpulver

1 dl jordnötssmör

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader. Mixa bananerna och dadlarna. Ha i allt utom jordnötssmöret och mixa till en jämn smet. Vill du ha den ännu lite sötare så ha i någon msk honung också, jag tycker dock inte de behövs. Smörj en form med kokosolja och pudra över lite kokosflingor. I med smeten.

Värm jordnötssmöret en stund i mikron. Så att den blir mjuk och lättare att sprida ut i smeten. Använd en sked och dra runt så det blir fina mönster. Grädda i mitten av ugnen i ca 45 minuter.

 

Annons

2 kommentarer

Lämna en kommentar

Annons
Annons