Annika Larsen
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
HälsaLife

Veckans utmaning – Så gick det

Jag deltog i PT-Fias utmaning veckan som gick, att sluta multitaska. Minns ni?

Mina mål var att sluta pilla på mobilen samtidigt som jag gör andra saker, som att laga mat, promenerandes på väg någonstans eller på toan. Och att fokusera på en sak i taget. Inte titta på tv, mobilen, bläddra i tidningar och amma samtidigt.

morgon3

Det har faktiskt gått riktigt bra. Jag har blivit bättre på att lägga ifrån mig telefonen. Jag tar inte med mig den varje gång jag byter rum längre. Visst åker den fram fortfarande men jag är mycket mer medveten om den. Vilket är det första steget. Att faktiskt reflektera över det faktum att jag tittar på mobilen. Om man inte är medveten att man gör det är det svårt att ändra ett beteende, eller hur?

morgon4

Så det känns som jag är på god väg och jag kommer att fortsätta med den här utmaningen även om veckan är slut. Och vet ni? Fast jag sitter i soffan och skriver detta så är tv:n avstängd. Och det är faktiskt Vänner på 5:an. Repriser men ändå. Bästa serien som gjorts. Bra jobbat av mig.

Hur har det gått för er? Har ni förändrat något i ert beteende eller gjort några reflektioner om hur multitaskandet påverkar er vardag?

 

Annons

Lämna en kommentar

Annons
Annons