Annika Larsen
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
HälsaKost & Recept

Varför äter du?

Har du någon gång funderat på varför du äter? Är du hungrig? Hur kommer det sig att du öppnar kylskåpet igen och igen fast du vet att inget nytt finns där inne?

Igår kom jag på mig själv med att göra just det. När jag gick till kylen för att ta mig min tredje brownie stannade jag upp och tänkte till. Är du hungrig? – Nej. Sugen? -Nej. Trött? – Ja.

Istället för att äta för att hålla mig vaken borde jag gått och lagt mig istället. Men nu var klockan bara sex, alla barnen var vakna och Micke var och tränade. Så jag drack ett glas vatten och dammsög för att inte somna i soffan.

hälsocafet

Andra anledningar till varför man äter kan vara att man är ledsen, upprörd, på ren rutin eller varför inte för att man är glad och vill fira. Jag tycker absolut att man kan äta en bit brownie eller två men då ska man hinna njuta av den också och inte äta den ståendes i köket, smygandes för barnen så man äter så fort att man knappt hinner känna smaken. Det är bara onödigt och skapar ett osunt beteende. Och för att bryta en ovana är det bra att vara medveten om varför man har den, eller hur?

Så varför äter du?

 

Annons

2 kommentarer

  1. Wow! Aldrig tänkt på det så. Är en extrem småätare, framförallt när det gäller bakverk och sötsaker! Detta inlägg var mitt i prick!

Lämna en kommentar

Annons
Annons