Annika Larsen
Hälsa & Fitness
Annons
Annons
Hälsa

Hur går det med nyårslöftet?

Hej Du. Hur mår du? Är du tillbaka på jobb eller skola? Haft en bra jul?

Hur går det med nyårslöftet? Vad lovade du? Att gå ner i vikt? Börja träna? Sluta röka eller köra en vit månad? Inget socker kanske?

Är du fortfarande helpepp och kör järnet eller har du kanske redan gett upp, misslyckats? Tjuvåt några bitar från barnens lördagsgodis? Missade den där löpningen från din runstreak du skulle göra?

Vet du, det är helt okej. Var inte så hård mot dig själv. Fokusera på att må bra istället för just det där nyårslöftet. Även om det är ett som ska få dig att må bra i slutändan. Fokusera på att vara snäll mot dig själv. Att göra kärleksfulla handlingar mot dig själv.

♥ Det kan vara så enkelt som att duka upp frukosten med tända ljus, även om det bara är du som ska äta. Du är värd lite extra mys.

♥ Det kan vara något så enkelt som att faktiskt tvätta ansiktet ordentligt varje morgon och kväll och smörja in dig med någon lyxig kräm. Eller att fila fötterna varje fredag. Ge dig själv lite fotmassage och smörja in dom efteråt. Visa din kropp lite uppmärksamhet och kärlek.

♥ Det kan vara något så enkelt som att klä på dig och gå ut och ta en promenad. Andas frisk luft och rensa tankarna. Ensam eller med en vän. Har du ingen att gå med kanske du kan ringa någon? Någon som du kan skratta lite med. Frisk luft, motion och skratt. Hur underbart är inte det?

♥ Kryp upp i soffan och läs en spännande bok, yoga, drick en kopp te och verkligen njut av den. Sov, lek, spring, lägg bort telefonen och umgås med dom du älskar.

Börja med att ge dig själv lite extra kärlek så ska du se att det där nyårslöftet kommer av sig självt. För dom man älskar vill man ju ge sitt bästa eller hur? Att dom ska må bra och känna sig värdefulla. Precis som du. Du är värdefull.

annika larsen

 

Annons

4 kommentarer

  1. Inga nyårslöften. ( i år heller) Har däremot gjort en liten att-tänka-på-lista-för att må-bra-2017. Den innehåller allt från högt till lågt: t.ex.
    bli bättre på att läsa böcker. Läsa en i månaden, och skriva upp vilka jag har läst. (inga problem för mig, behöver bara byta fokus från mobil till bok..)
    Vara i säng kl. 22 måndag-torsdag. Ingen mobil efter 21.30 söndag -torsdag.
    Städa ut på facebook. Har redan gjort det, och plockat bort såna som jag knappt känner, eller såna som tar energi istället för att ge. Känns mycket bra!
    Och så ska jag cykla Halvvasan i augusti. Var mycket nära att anmäla mig förra året, men fegade ur. Ganska olikt mig. Så, nu bestämmer jag detta tidigt och blir lite lycklig av det faktiskt! 🙂 Träning: jag kör på.

Lämna en kommentar

Annons
Annons